Eğitim Sitesi

Cengâver Nedir? Cengâver Hakkında Kısaca Bilgi

Cengâver Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Cengâver:

Savaşan insan, yiğit, savaşçı.

 

Tarih Terimi Olarak Cengâver:

Savaşçı. Savaşkan, vuruşkan.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Havza: 1. Bölge, mıntıka: Zonguldak kömür havzası. 2. Dağ veya tepelerle sınırlanmış, suları aynı denize, göle veya ırmağa akan bölge: Kızılırmak havzası.

    Divan-ı Hümayun: Divan, devlet işlerinin görüşülerek karara bağlandığı en yüksek kurul. Divan teşkilatı Orhan Bey zamanında kurulmuştur. II. Mahmut yaptığı ıslahatlar sırasında Divanı kaldırarak yerine Bakanlar Kurulunu kurmuştur. Divan, padişah için danışma meclisi niteliğindedir. Divanın iki özelliği vardır, hem yönetim kurumudur hem de en yüksek mahkemedir.

    Kapıkulu Süvarileri: Kapıkulu askerlerinin atlı sınıfıdır, yeniçeriler arasından seçilirler. Savaşta padişahı, sancakları, hazineyi ve orduya ait kıymetli eşyaları korurlardı. I. Murat döneminde kurulmuştur.

    Mühendis: İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimse.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü