Eğitim Sitesi

Çekicilik Nedir? Çekicilik Hakkında Kısaca Bilgi

Çekicilik Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çekicilik:

Çekicilik, turistin bir bölgeyi diğerine tercih etmesini etkileyen turizm ürününün unsurları olarak tanımlanabilir. Bu unsurlar bir bölgeye turist akımını yaratan faktörlerdir. Bölgesel veya yöresel nitelik taşıyan çekicilikler olduğu gibi ulusal nitelik taşıyanlar da vardır.

Bu konuda bir başka ayrım çekici olay, çekici yer olarak yapılabilir. Genellikle yer ve olay tüketicinin tercihinde önemli birer faktör olarak birlikte rol oynarlar.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Throw Away (Boşa Harcamak): Bir tur paketinin kullanılan kısmının ödenmesi, bir kısmının kullanılmaması.

    Konkord: Süpersonik yolcu uçağı.

    Alt Yapı Yatırımları: Alt yapı yatırımları turizm sektörünün gelişme plan ve programlarında açıkça görülmeyen, bir nevi gizli yatırımlardır. Alt yapı yatırımları sektörü oluşturan diğer turistik yatırımların hayata geçirilmesi ve işlevlerini gerçekleştirebilmesi için gerekli olan genel ve doğrudan turizm amaçlı yatırımları içerir. Alt yapı yatırımları başlıca iki başlık altında incelenebilir: a)- Genel (Çok Amaçlı) Alt Yapı Yatırımları: Bu yatırımlar doğrudan turizme yönelik olmayan, öncelikle yörenin ekonomik ve sosyal yaşamı için zorunlu olan çok amaçlı yatırımlardır. b)-Turizm Amaçlı Alt Yapı Yatırımları: Bu yatırımlar turizm sektörünün gelişmesi ve sektöre dinamizm kazandırılması için gerekli olan yatırımlardır. Artan turizm hareketlerine paralel olarak turizm bölgelerinin düzenlenmesine yönelik çeşitli yatırımlar, özellikle turizmin ortaya çıkardığı alt yapı yatırımlarıdır.

    Best Possible Price: Mümkün olan en uygun fiyat

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü