Eğitim Sitesi

Çekiç Nedir? Çekiç Hakkında Kısaca Bilgi

Çekiç Terimi Hakkında Bilgiler

Atletizm Terimi Olarak Çekiç:

Tokmak, sap ile tutaktan oluşan, 7,257 kg ağırlığında, 117,5 cm - 121,5 cm. (tutağın içinden ölçüldüğünde) uzunluğunda atma aracı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çekiç:

Çivi çakma, çivi sökme gibi işlerde kullanılan metal dipli aletlerdir. Çivi çakmanın dışında, keski, rende tığı, parçaları birbirine vurarak yaklaştırma gibi vurma işlerinde de kullanılır. Çekiç genel olarak, gövde ve sap olmak üzere iki bölümden oluşur.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Çekiç:

Yaklaşık 1,20 m uzunluğundaki madenî tele bağlı ve ağırlığı 7,257 kg olan gülle.

 

    Benzer Atletizm Terimleri

    Çekiç Atma: 1. Ucundaki örgü teli ve güllesi ile 122 cm uzunluğunda ve en fazla 7,257 kg olan cismi bir kafesin içinde, vücudu kendi ekseni çevresinde döndürerek ya da her ikisini kullanarak elde edilen hızla çekici atmadan oluşan atletizm yarışması. 2. Çekici, bu yolla en uzağa atmak için yarışılan atletizm dalı.

    Varış Çizgisi: Yürüyüşçü ile koşucuların varış sıralarını, derecelerini saptamak için koşu yoluna enine çizilmiş, koşulan uzaklığın bitimini gösteren beyaz çizgi.

    Atlamalar: Uzun atlama, yüksek atlama, üç adım atlama, sırıkla yüksek atlamadan oluşan atletizm yarışları.

    Varış İpi: Varış çizgisinin iç kıyısı üzerinde, varış direklerine bağlanıp gerilmiş olan 1,22 m yükseklikteki pamuk ya da benzeri nitelikte yumuşak ip.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Atletizm Terimleri Sözlüğü