Eğitim Sitesi

Canto Nedir? Canto Hakkında Kısaca Bilgi

Canto Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Canto:

Şarkı.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Scherzo (İt.): 1.Şaka anlamına gelir. Sonat biçiminde Beethoven'den bu yana "menuetto"nun yerini almış olan bölüm. Tekrarlanan kesin çizgili bir ritmik figüre dayanır. Menuetto'da olduğu gibi karşıt nitelikte bir yavaş bölümü (üçlü bölümü) vardır. 2. Şakacı, nükteli çalgısal parça. 3. Senfoni ya da sonatların üçüncü bölümü.

    Metronom: 1- Bir müzik aletinin belli bir hızda ve aynı tempoda çalınmasını sağlamak için belirli tempoda sesler üretebilen alet. 2- Zaman sayacı. Müzikte zaman ölçen, bir parçanın tempo hızını belirten araç. Prensibini 1596'da Paris'te Etienne Loulie bulmuş, 1816'da Johann Nepomuk Maelzel ilk metronom fabrikasını kurmuştur.

    İnsan Sesleri: Kadın ve Erkek sesi olmak üzere ikiye ayrılır. Kadın sesi; Soprano(İnce kadın ve ince çocuk sesleri), Orta kalınlıktaki kadın ve çocuk sesleri (Mezzo Soprano), Kalın kadın sesleri (Alto ve Kontralto), Erkek sesi ise; İnce erkek sesleri(Tenor), Orta kalınlıktaki erkek sesleri (Bariton), Kalın erkek sesleri(Bas) olmak üzere üçe ayrılır.

    Pavan: Ağır tempolu, eski bir soylu sınıf dansı. Pavane (Fr.).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü