Eğitim Sitesi

Çantı Nedir? Çantı Hakkında Kısaca Bilgi

Çantı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çantı:

Ormanlık bölgelerde ağaç gövdeleri üst üste yığılarak yapılan ev.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Alçıpan: Alçıpan, ortası alçı, iki yüzü karton kaplı, seri olarak, standart veya özel boyutlarda ve belli normlarda üretilen düzgün yüzeyli plakalardır. Alçıpan, dış duvarları bitmiş binaların içinde, yerden duvara kadar her alanda kullanılabilmektedir. Alçıpan ile asma tavan, bölme duvar, kuru sıva ve kuru yer döşemesi uygulamaları yapılmaktadır.

    Çimento: Çimento, su ile karıştırılıp hamur haline getirildikten sonra gerek havada, gerekse su içinde yavaş sertleşerek, yapay taş haline gelebilen bağlayıcı bir malzemedir. Yaklaşık %79 kalker ve %21 kil karışımından meydana gelir. Kalker ve kil 1450 C-1650 C'ye kadar fırınlarda pişirilerek fındık ve nohut büyüklüğündeki klinker elde edilir. Klinker belirli inceliğe kadar öğütülmeden reaksiyona girmez ve sertleşmez. Klinker öğütülürken içine %3-5 oranında alçı taşı ilave edilerek öğütülür ve öğütülmüş ve tane boyutu 90 mikrona kadar düşürülmüş toz halinde çimento elde edilir.

    Rezervuar: Rezervuarlar (yıkama depoları) hela taşlarını yıkamak için yapılmış temizlik gereçleridir. Kullanılacakları hela taşı tipine, mekana ve maliyetlerine göre dört sınıfa ayrılır. Rezervuarların içinde su girişine kumanda eden yüzertoplu şamandıra (flatör), suyun ayarlı boşaltılmasına yarayan boşaltma düzeneği ve dışında da zincirli veya butonlu boşaltma kolu vardır. Fotoselli tiplerde bu kol yerine elektronik, ışığa duyarlı algılayıcılar mevcuttur.

    Bölgesel Planlama (Bölge Planlaması): Bölge çapındaki fiziksel planlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü