Eğitim Sitesi

Cam Kiremit Nedir? Cam Kiremit Hakkında Kısaca Bilgi

Cam Kiremit Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cam Kiremit:

Işık almak amacı ile cam, akrilik veya polimer malzemelerden imal edilmiş kiremitlerdir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cam Kiremit:

Işık geçiren çatı örtüsü yapmakta kullanılan, camın preslenmesiyle elde edilen bir tür kiremit.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Kontrast: 1- Zıt, karşıt, karşıtlık. 2- İki renk, iki bina ya da uygulama arasındaki zıtlık. 3- Yediğimiz yemekler için baharat ne ifade ediyorsa, dekorasyonda kontrast da aynı amaca hizmet eder. Bir odayı çekici kılmak için kontrast kullanılır. Aynı stile sahip nesnelerin farklı renk, desen ve ebatta kullanılmasıyla elde edilir.

    Art Nouveau: 1890'li yıllarda ve 1900'lü yılların başında Avrupa'da ve Amerika'da gelişen, dekorasyonda ve mimaride kullanılan bir süsleme stili. Çiçek motiflerini temel alan güçlü kontürler ve asimetrik hatlar bu akımın karakterini oluşturur. Art Nouveau daha çok on dokuzuncu yüzyıl akademik yaklaşımına karşı bir tepki olarak yeni bir tarz yaratmaya teşebbüs etmiştir. Adını Paris'teki 1895'te açılan "L'Art Nouvaeu" (Yeni Sanat) adında bir iç dekorasyon galerisinden almıştır. Art Nouveau Almanya'da Jugendstil'e, Avusturya'daki Sezessionsill'e, İtalya'daki Stile Floreal'e veya Still Libery'e ve İspanya'daki hem Modernist hem de Modernismo'ya atıfta bulunur. Art Nouveau stili ayrıca posterlerde ve cam desenlerde kullanılmıştır. Örneğin güzel parfüm şişelerinde ve René Lalique'in mücevherlerinde (1860-1945) olduğu gibi. Ayrıca bu tarz demirden ve emaye çelikten yontulmuş göz alıcı formlar tasarlayan Hector Guimard (1868-1942) tarafından tasarlanan Paris Metrosu girişinin önemli bir kısmını süslemektedir.

    Kusma: Alt katlardaki bir pigmentin ya da boyanın son kata ulaşıp istenmeyen bir görüntü oluşturması.

    Altın Varak: 24 ayarlık külçe altının dövülerek veya günümüzde makinelerde inceltilerek, 1 mm kalınlığında levhalar haline getirilmesi ve ardından güderiler arasında çok uzun süre tokmaklanması yoluyla elde edilen, yaldızlanacak yüzeye yapıştırılarak uygulanan oldukça ince altın Ievha. Altın varaklar, her birinde 24 sayfa/varak bulunan defterler halindedir. Mobilya yüzeylerinde, tavan işlemelerinde kullanılır. Altınlanacak yüzey üzerine yapıştırılması için miksiyon, tutkallı su ya da yumurta akından yararlanılır; üzerine zermühre sürülerek parlatılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü