Eğitim Sitesi

Çalışma Süresi Nedir? Çalışma Süresi Hakkında Kısaca Bilgi

Çalışma Süresi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Çalışma Süresi:

Bir enerji tesisinin ya da bir bölümünün yararlı enerji sağladığı süredir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yük Dağıtım Merkezleri (YDM): TEİAŞ Elektrik sisteminin üretim ve tüketim yönünden emniyetli, kaliteli, sürekli ve ekonomik olarak işletilmesine 24 saat devamlı komuta eden, işletme manevralarının koordinasyon ve kumandasını yapan işletme merkezleridir.

    Enerjinin Rasyonel Kullanımı: Enerjinin tüketiciler tarafından sosyal, politik, mali ve çevresel koşullar gözetilerek ekonomik yönden en elverişli biçimde kullanılmasıdır.

    Kullanıcı: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarına ya da Doğrudan Bağlı Üretim Santrallarına sahip tüm Enerji Üreticileri, tüm Lisanslı Hizmeti Sağlayıcıları, Dağıtım Hizmeti Sağlayıcıları, ve Doğrudan Bağlı Tüm Tarife Dışı Müşteriler ve onlara bağlı olan Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcıları. Bu terim, yerine göre, Şebeke Kodu'nun kendilerine uygulandığı tüm kişiler anlamına gelir.

    Global Tüketim: Ulusal, bölgesel ya da sektörel alanlardaki ya da belirli bir tüketim alanındaki enerji tüketimidir. Not 1: "Global" terimi, hem enerji kaynakları ya da taşıyıcıları, hem de kullanım tipleri ya da tüketici grupları için geçerlidir. Her defasında terimin ait olduğu alan belirtilmelidir. Not 2: "Toplam Nihai Tüketim" ile karşılaştırılmamalıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü