Eğitim Sitesi

CRW Nedir? CRW Hakkında Kısaca Bilgi

CRW Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak CRW:

Canon kameralarda kullanılan RAW CCD dosya formatıdır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    CF (Compact Flash): Yılların eskitemediği bellek kartı standardı olan Compact Flash, genellikle profesyonel fotoğrafçıların kullandığı ileri düzey dijital SLR makinelerde tercih ediliyor. Son kullanıcıya sunulan ürünlerde bazı markalar CF yerine boyutları daha makul olan SD kart kullanımına başlamış olsa da bazı üreticiler bu durumdan vazgeçmemiş durumda.

    Tungsten Aydınlatma: Tungsten kullanan lambadan yayılan sürekli ve yüksek renk ısısına sahip ışıktır. Evde kullanılan ampullerin çoğu tungstendir. Fotoğraflarda amber rengini hâkim renk olarak öne çıkarır, bunun önüne geçebilmek için mavi renkli filtre veya tungsten ışık için özel olarak üretilmiş bir film kullanılabilir. Dijital fotoğraf makineleri ise tungsten için beyaz ayarına sahiptir.

    Lateral Chromatic Aberration: Kenar kromatik sapmalar olarak tercüme edilebilen bu kavram özellikle fotoğrafta çeşitli alanlarda ışığın yansıma algılanmasından kaynaklanan ve belli alanlarda farklı renk saçaklarının elde edilmesi ile sonuçlanmasını ifade eder ki, bu etki daha çok siyahtan beyaza geçiş noktalarında görülür.

    Landscape: Kameralarda manzara çekimleri için fabrikasyon olarak oluşturulmuş bir hazır çekim modudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü