Eğitim Sitesi

ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Nedir? ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Hakkında Kısaca Bilgi

ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak ÇED Raporu (Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu):

Hava, su, toprak kaynaklarının kullanımı ile ilgili işletmelerin, daha projelendirme aşamasında iken çevreye zarar vermeyecek, (ya da limiti geçmeden zarar verecek) çevrenin niteliğini bozmayacak, koruyacak şekilde planlamasını kontrol altına almak için çeşitli bilim ve meslek dallarından uzman kişilerin birlikte hazırlayıp ilgili mercilerin tetkik ve onayına sundukları ve savunmasını yaptıkları ortak rapor.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İzohips (Eş yükselti) Eğrisi: Deniz seviyesinden aynı yükseklikteki noktaları birleştiren eğriye eş yükselti (izohips) eğrisi, aynı derinlikteki noktaları birleştiren eğriye eş derinlik (izobath) eğrisi denir.

    Pedaloji: Toprak bilimi.

    Horst: 1-Yerkabuğunun faylanması, kırılması ile yüksekte kalan kütleye denir. Ege Bölgesinde Bozdağ ve Aydın dağları, faylanma sonucu yüksekte kalan birer horsttur. 2-Yer kabuğundaki kırık hatları boyunca yükselerek çevresine göre yukarıda kalmış olan kütle.

    Ekonomiyi Etkileyen Faktörler: Ekonominin gelişimine ya da geri kalmasına sebep olan coğrafi ve toplumsal unsurlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü