Eğitim Sitesi

CDMA Nedir? CDMA Hakkında Kısaca Bilgi

CDMA Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak CDMA:

Code Division Multiple Access (Kod Bölmeli Çoklu Erişim) olarak da bilinen CDMA, ABD ve Asya'da kullanılan, benzersiz bir cep telefonu frekans aralığıdır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yoğunlaştırıcılı Kurutma Makinesi: Yoğunlaştırıcılı kurutma makinesi, çalışması için havalandırmayı gerektirmez. Bu sayede elektriğin, boru tesisatının ve su giderinin erişebildiği her yere kurulabilir.

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    3D Gözlük: Üç boyutlu olarak düzenlenmiş bir yayını izlemek için kullanılan ek aparattır. Normal üç boyutlu yayın bu gözlük olmadan normal yayın gibi dahi izlenemez.

    SRS WOW: SRS WOW ödül kazanmış patentli bir teknolojidir. Mono ve stereo ses sinyallerini önemli ölçüde iyileştirir. Standart hoparlörler veya kulaklıklar üzerinden gelişmiş dinamik ve bas performansı algısı yaratır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü