Eğitim Sitesi

Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Nedir? Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Hakkında Kısaca Bilgi

Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books):

Standart raflara sığamayacak kadar büyük boyutlu kitaplar. Bkz. kitap boyu

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Anahtar Kelime (Keyword): Bir başlıkta, özde ya da bilgi kaynağı metninde bulunan, çoğunlukla bir arama terimi olarak kullanılan ve konuya işaret eden önemli veya akılda kalıcı bir kelime veya terim.

    Süreli Yayın: Genellikle yılın çeşitli zamanlarında, aylık, haftalık yayınlanan dergi, magazin ve gazete gibi yayınlar. Süreli yayınların genellikle cilt ve sayı numaraları vardır. Dergi, magazin, periyodik ve süreli yayın kelimeleri birbirinin yerine kullanılabilir.

    Gelişmiş arama - mantıksal arama işleçi (boolean operator): Kullanıcıların veritabanları, kataloglar ve başka alanlarda daha detaylı ve titiz araştırmalar yapmalarına yardım eden, VE, VEYA, DEĞİL mantıksal operatörlerini kullanan yazılım araçları.

    Kitap Numarası (Book Number): Kitabın sırtında bulunan sınıflandırma numarasının bir bölümüdür ve konulara göre verilmiş olan sınıflandırma numarasından sonra gelir. Üzerinde bulunduğu materyalin, aynı konu sınıflandırmasının içindeki diğer materyallerden ayırt edilmesini sağlar. Kitap numaraları, yazar numarası ve eserin başlığını kodlayan numaralardan oluşur; materyallerin, belirli bir sıralama düzeninde raflara yerleştirilmesi için verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü