Eğitim Sitesi

Buckfast (Papaz) arısı Nedir? Buckfast (Papaz) arısı Hakkında Kısaca Bilgi

Buckfast (Papaz) arısı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Buckfast (Papaz) arısı:

Brother Adam'ın İngiltere'de geliştirdiği, melezlemede yüksek oranda Anadolu arısının da kullanıldığı bir hibrittir. Buckfast hibridi ebeveynlere göre % 128 - 151 daha verimli bulunmuştur.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Hindistan arısı (Apis cerena): Hindistan, Tayland, Afganistan, Pakistan gibi Uzakdoğu Asya ülkelerinde, yuvasını ağaç kovuklarında ve duvar oyuklarında yaparak yaşayan, zararlı böceklerden korunmak için sık sık göç eden, oğul eğilimleri düşük ve son derece sakin Hindistan arısı.

    Sır alma makinası: Petek sırlarını almaya yarayan elektrikli cihaz.

    Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü, akut arı felç virüsü ve yavaş arı felci virüsleridir. Yavaş felç virüsü (YFV) erişkin bal arılarını 12 gün içinde felç ederek öldürürken, akut arı felç virüsü (AAFV) etkisini 3-5 gün içinde göstererek ani ölümlere neden olur.

    Janter: Çerçeveye monte edilen; ana arının hapsolduğu fakat işçi arıların girip-çıkabildiği ve ana arının yumurtlamasına elverişli seyyar gözleri olan; bu özellikleriyle ana arı üretimi için kullanılan plastik düzenek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü