Eğitim Sitesi

Borç Nedir? Borç Hakkında Kısaca Bilgi

Borç Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Borç:

Verilmesi gereken para ya da mal, ilerde geri verilmek üzere alınmış para.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Borç:

Ödenmesi gerekli para ya da başka bir şey.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Palandöken-97: Bitki boyu uzun, Başaklar orta sık yoğunlukta, iğ şeklinde, beyaz ve kılçıklıdır. Daneler yumurta şeklinde ve beyazdır. 1000 tane ağırlığı 34 gramdır. Kışlık olan çeşidin soğuğa dayanımı iyidir. Yapay ve doğal koşullarda, kahverengi pasa orta dayanıklı, diğer pas ve hastalıklara ise dayanıklı ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Tavlama: Temiz buğdaya su verilip belirli bir süre dinlendirmek suretiyle buğdayın fiziksel özelliklerini öğütmeye elverişli duruma getirme işlemi.

    Kontak Etki: Tarımsal ilaçların etki mekanizmasıdır. Böceklere uygulanan tarımsal ilaçların deri yoluyla etkili olmasıdır.

    Karışık Tomurcuk: Bazı çiçek tomurcuklarında çiçekli sürgünler oluşmaktadır. Bu tomurcuklara da karışık tomurcuk denilmektedir. Çiçek ve yaprakların bir arada olduğu bu tomurcuklar da, ayvada olduğu gibi bir tek çiçek, ya da elma, armut ve kivide olduğu gibi 5-8 çiçek bulunmaktadır. Çiçek tablası üzerinde dıştan içe doğru çanak yapraklar, taç yapraklar, erkek organlar ve dişi organ bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü