Eğitim Sitesi

Biyobibliyografya (Bio-bibliography) Nedir? Biyobibliyografya (Bio-bibliography) Hakkında Kısaca Bilgi

Biyobibliyografya (Bio-bibliography) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Biyobibliyografya (Bio-bibliography):

Eserlerin yazarı veya yazarları hakkında yaşam öyküsel kısa bilgi içeren bibliyografya.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Rehber Referans (Tracing): Bir katalog kaydında bulunan ve o materyalin hangi başka başlıklar altında da görülebileceğini gösteren liste.

    Kitap Boyu: Bir kitabın boyu önce sırt kısmının baş tarafından alt tarafına doğru, sonra kapak sayfasının bir kenarından diğer kenarına doğru ölçülür. Kitap ciltçiliği, baskı işleri ve yayımcılık alanında kitaplar için kullanılan bu geleneksel ölçü terimleri çok kesin ve hassas ölçüleri belirtmek için kullanılmaz ve ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Bu ölçü terimleri, kitap formaları hazırlamak için kullanılan standart ölçüdeki (48 cm x 64 cm; 19" x 25") bir kağıdın katlanmasından doğmuştur. Standart kağıdın ikiye katlanmasıyla: folyo (30-38cm.) dörde katlanmasıyla kuarto (25-30cm.) sekize katlanmasıyla octavo (20-25cm.) onaltıya katlanmasıyla sekstodesimo (15-18cm) terimleriyle adlandırılan ölçüler ortaya çıkar. Şimdilerde kitap ölçüleri için fil veya fil folyo (58 cm.), atlas folio (64 cm.), çift fil folyo (127 cm.) terimleri de kullanılmaktadır.

    Kullanıcı Kimliği: Bilgisayarla işletilen kaynakların belirli bir kullanıcısına ait başka bir benzeri olmayan bir sayı veya isim. Kullanıcı kimliği kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim için gereklidir.

    Yazar (Author): Bir belgeyi yazan veya düzenleyen kişi (ler) veya kuruluş (lar). Bilgi ararken yazarın adından da tarama yapmak bir arama seçeneğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü