Eğitim Sitesi

Biriktirme Nedir? Biriktirme Hakkında Kısaca Bilgi

Biriktirme Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Biriktirme:

Yeryüzü örtüsüne ait dokuların başta akarsular olmak üzere, rüzgar, dalga, gibi çeşitli dış etmenler tarafından belirli yerlerde toplanmasıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Andezit: Eflatun, mor, pembemsi renkli dış püskürük bir taştır. Ankara taşı da denir. Dağıldığında killi topraklar oluşur.

    Nüfus Artış Hızı: 1-Bir yıl içinde, doğum ve ölüm sayısına bağlı nüfus artışına doğal nüfus artış hızı ya da doğurganlık hızı denir. 2-Bir yılın nüfusunun bir önceki yıla bölünmesiyle elde edilen orana verilen ad.

    Jeopolitik: 1- Coğrafi konumun uluslararası etkilerini inceleyen ve bundan sonuçlar çıkartan bilim dalı. 2- Coğrafya, ekonomi, nüfus vb.nin bir devletin politikası üzerindeki etkisidir.

    Sırt: 1. Tepe veya dağın yarısına sırt denir. İki sırt birleşerek tepe ya da dağ oluşturur. Başka bir ifadeyle iki yamacın birleştiği ve su bölümü çizgisinin geçtiği sınırdır. 2. İki akarsu vadisini birbirinden ayıran ve birbirine ters yönde eğimli yüzeyleri birleştiren yeryüzü şeklidir. Sırtların üzeri düz olabileceği gibi keskin de olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü