Eğitim Sitesi

Bireysel Danışma Nedir? Bireysel Danışma Hakkında Kısaca Bilgi

Bireysel Danışma Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bireysel Danışma:

1. Öğrencinin karşılaştığı bir güçlüğü yenmesi, bir sorunu çözmesi için kendisine doğrudan doğruya kişisel olarak yol gösterme.

2. Bu gibi konularla ilgili rehberlik hizmetlerine verilen ad.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Algılatma Aygıtı: Bir göstericiye takılarak kullanılan, sayı ya da sözcüklerin görüntü ile parlaklık derecesini denetleyen, hızla değişen görsel uyaranlar oluşturarak genellikle okuma yazma öğretiminde görsel algılamanın geliştirilmesine yardımcı olan araç.

    Eytişim: Karşılıklı savların ileri sürüldüğü bilimsel konuşmaları yönetme ve yürütme sanatı. 2. Fichte, Hegel ve Marx gibi filozofların, kavramların karşıtlarıyle birlikte düşünülerek gerçeğin bulunabileceği yolundaki görüşlerine verilen ad. 3. Genel anlamda Sokrates'in soru sorma ve soruları karşılama temeline dayalı öğretim yöntemine benzer bir tartışma yolu.

    Görüşme: Bir konu üzerinde aydınlanmak ya da bir kimsenin kişiliği üzerinde bilgi edinmek amacıyla yüz yüze yapılan konuşma.

    Beslenme Eğitimcisi: Beslenme alanında gerekli öğrenimi görmüş olup özellikle okul çağında bulunan kimselerin beslenme sorunlarıyla uğraşan çocuklara, gençlere ve ilgililere bu konuda yol gösteren uzman.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü