Eğitim Sitesi

Bilim Dalı-Sanat Dalı Nedir? Bilim Dalı-Sanat Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim Dalı-Sanat Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bilim Dalı-Sanat Dalı:

Bilim dalı veya sanat dalı bilimin veya sanatın belli bir alanında eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin yürütüldüğü en küçük akademik birimdir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Transkript: Öğrencinin lisans eğitimi süresince almış olduğu derslerin toplamını, hangi dönemde alındığını, kaç krediye tekabül ettiğini, her dersin yılsonu puanını ve tüm derslerin yılsonu ortalamalarını içeren ayrıntılı bir karnedir.

    Amfi: Öğrencilerin veya dinleyicilerin oturacakları sıraları arkaya doğru basamaklı olarak yükselen büyük dersliktir. Ders anlatıcı ve ders tahtası aşağıda, tiyatroya benzer yapıdır.

    Yükseköğretim Kurumları: Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunların bünyesinde yer alan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, konservatuvarlar, meslek yüksekokulları ile uygulama ve araştırma merkezleridir. Yüksek teknoloji enstitüsü, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim- öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan kamu tüzel kişiliğine ve bilimsel özerkliğe sahip bir yükseköğretim kurumudur.

    Öğrenci Kulübü: Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü