Eğitim Sitesi

Bilim Dalı Nedir? Bilim Dalı Hakkında Kısaca Bilgi

Bilim Dalı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bilim Dalı:

Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. Disiplin olarak da adlandırılır. Öğretim konusu olan veya olabilecek bilgilerin bütünü.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Ekstern Eğitim: Yükseköğretimin belirli dallarında devam zorunluluğu olmaksızın saadece yarıyıl içi ve sonu sınavlarına katılarak sürdürülen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ,ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri ,ilgili Yükseköğretim Kurumları'nca düzenlenen mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde alırlar.

    Uzaktan Eğitim: Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojisidir. Uzaktan eğitim yüksek lisans programları mevcuttur.

    ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı): Lisans programını bitirdikten sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilmek için girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Türkiye'de, bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek; ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için ALES'e girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.

    MBA (Master of Business Administration): Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü