Eğitim Sitesi

Bilanço Nedir? Bilanço Hakkında Kısaca Bilgi

Bilanço Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Bilanço:

Bir kuruluşun, belli bir tarihte, alacaklı ve borçlu bulunduğu değerleri gösteren özet muhasebe cetveli; işletmenin finansal durumu ve faaliyet sonuçlarını gösteren tablo.

 

Hukuk Terimi Olarak Bilanço:

Bir kuruluşun, belli bir tarihte, alacaklı ve borçlu bulunduğu değerleri gösteren özet muhasebe cetveli; işletmenin finansal durumu ve faaliyet sonuçlarını gösteren tablo.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Bilanço:

İşletmenin belli bir tarihte sahip olduğu varlıklar ile bu varlıkların kaynaklarını gösteren temel malî tablo.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Bilanço:

Bir kuruluşun, bir ticarethanenin belirli bir dönem sonundaki veya belirli bir gündeki taşınır ve taşınmaz varlıkları ile bunları sağlamak için kullanılan öz ve yabancı kaynakları dengeli olarak gösteren çizelge, dengelem.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tapu: Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belgedir. Buna tapu senedi de denmektedir.

    Fay: Yer kabuğundaki gerilme veya sıkışmalar sonucunda tabakalarda, iki tarafın birbirine göre hareket etmesi biçiminde meydana gelen kırılma hattı.

    Yetki Genişliği: Tevsi-i mezuniyet. Tamamen genel idare ile sınırlı olan, yerel yönetim alanına hiçbir şekilde girmeyen ve ilde yalnızca valilere tanınmış yetki. Yani vali kimi durumlarda merkeze sormadan yetki kullanabilir, karar alabilir.

    Arz Etmek: Sunmak, hürmet etmek, bildiri, deklârasyon.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü