Eğitim Sitesi

Belleme uçuşu Nedir? Belleme uçuşu Hakkında Kısaca Bilgi

Belleme uçuşu Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Belleme uçuşu:

Bakıcı arıların, tarlacı olmadan önce yaptıkları, önceleri yüzleri kovan girişine dönük olarak kovan önünde; sonraları kovandan biraz uzaklaşarak, kovanın yerini ve konumunu bellemek amacıyla uçuşmaları. (Oyun uçuşu, Eğitim uçuşu)

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Yemlik: Arılar için hazırlanan yemlerin verilmesinde kullanılan, ahşap, plastik, galvaniz, cam gibi malzemelerden yapılmış değişik tipteki kaplar.

    Sarıca arı: 15-20 mm. uzunlukta, vücutları sarı-siyah bantlarla süslü yaban arıları. Antenleri oldukça kalın, ağız parçaları çiğneyicidir. Bal yapmazlar. Avını yakalamada ve savunmada kullandığı zehirli iğnesinin ucu çengelsiz ve sivridir. Avladıkları tırtıl ve böcekleri çiğneyerek larvalarını beslerler. Petekleri bir binanın köşesine veya saçak altına bir sapla bağlıdır.

    Ana arı kokusu (Ana arı feromonu): Ana arıların başlarında bulunan mandibular bezlerinden salgıladıkları ve işçi arıların yumurtalıklarının gelişmesini ve kolonide yeni bir ana arı yetiştirmelerini önleyen, koloni birlik ve düzenini sağlayan biyokimyasal bileşikler.

    Sulu bal: Bkz. Olgunlaşmamış bal

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü