Eğitim Sitesi

Belgisiz Sıfat Nedir? Belgisiz Sıfat Hakkında Kısaca Bilgi

Belgisiz Sıfat Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Belgisiz Sıfat:

1. Kişileri, nesneleri ve diğer kavramları karşılayan adları; sayı, miktar vb. bakımlardan kabataslak gösteren sıfat: Bir akşam birkaç kişi, her gün, hiç kimse, bazı insanlar vb.

2. İsimleri tam ve açık olarak anlatamayan sıfatlara belgisiz sıfatlar denir.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Gramer: Bir Dili ses, şekil ve cümle yapıları ile dilin çeşitli ögeleri arasındaki anlam ilişkileri açısından inceleyerek bunlarla ilgili kuralları ve işleyiş özelliklerini ortaya koyan bilim. Ses bilgisi, şekil bilgisi, cümle bilgisi (söz dizimi) ve anlam bilgisi gramerin başlıca bölümleridir.

    Bağlaç: 1. İki sözcüğü, iki sözcük öbeğini, iki cümleyi birbirine bağlayan sözcük. 2. Söz içinde birden çok kelimeyi, kelime grubunu veya cümleyi birbirine bağlayarak aralarında çeşitli yönlerden ilgiler kuran görevli kelimeler. Bazı bağlaçlar, bağladıkları ögelerden önce veya sonra tekrarlanarak da kullanılırlar: ile, ve, veya, ya, ya da, de, hem...hem, ne...ne vb.

    Önder: Bir toplumu, bireyleri yöneten kişiye verilen ad.

    Sıfat Fiil: Sıfat-fiil: Sayı veya şahsa bağlı fiil çekimine girmeyen, fakat aldığı eklerle fiilin zamana bağlı olarak taşıdığı kavramı sıfatlaştırdığından kendisinde sıfat ve fiil niteliklerini birleştiren fiil şekli: tanınmış kişi, olmadık sözler, uçan kuşlar vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü