Eğitim Sitesi

Beden Nedir? Beden Hakkında Kısaca Bilgi

Beden Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beden:

Canlı varlıkların maddi bölümü, vücut.

 

Denizcilik Terimi Olarak Beden:

İnce ve halatların orta kısmıdır.

 

Hukuk Terimi Olarak Beden:

Canlı varlıkların maddi bölümü; gövde; vücut; cisim; ten.

 

Tekvando Terimi Olarak Beden:

Mom.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Denetim: Eğitim ve öğretim çalışmalarının yürürlükteki yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgelere göre yapılıp yapılmadığının incelenmesi, yoklanması ve soruşturulması işi.

    Suçlu Çocuk: 1. İçinde yaşadığı toplumun gelenek ve törelerine karşı koyan çocuk. 2. Sürekli olarak yasaları çiğneme eğilimi gösteren çocuk. 3. Okul ya da benzeri eğitim kurumlarının koyduğu kurallara uymamakta direnerek sık sık suç işleyen çocuk.

    Çoklu Eğitsel Araçlar: Eğitimi yapılmak istenen bir konudaki başarım, o konunun çeşitli yanlarının anlaşılmasına yarayan araçlar (yollar, yaklaşımlar, metotlar) kullanılarak artırılabilir. Yalnızca dershane, yalnızca videokaset, yalnızca kendi kendine öğrenme gibi yollar, bir konunun bazı yanlarının eksik kavranmasına yol açabilir. Bir eğitim programı tasarımlanırken, eğitilecek olanın öğrenme stili, eğitim ihtiyacı gibi özel durumlar dikkate alınarak, tek araca dayalı yaklaşımlardan kaçınılmalıdır.

    Açık Hava Öğretimi: Öğretim programlarında yer alan kimi derslerin ya da ders konularının derslik dışında açık havada işlenmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü