Eğitim Sitesi

Beden Kitle İndeksi (Vücut Kitle İndeksi) (BKI) Nedir? Beden Kitle İndeksi (Vücut Kitle İndeksi) (BKI) Hakkında Kısaca Bilgi

Beden Kitle İndeksi (Vücut Kitle İndeksi) (BKI) Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Beden Kitle İndeksi (Vücut Kitle İndeksi) (BKI):

BKI kişinin boyuna göre kilosunun hangi aralıkta değerlendirileceğini gösteren bir ölçüm ve değerlendirmedir. Kilonuzu(kg) boyunuzun(m) karesine bölerek hesaplayabilirsiniz(BKI = kg/m²). 18-25 arası normal değerlendirilirken, 25 üstü fazla kilonuz olduğuna, 30 üzeri obezite olarak değerlendirilir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Trans yağ: Trans yağın 2 kaynağı vardır. Biri doğal olarak besinlerin(et ve süt ürünlerinde) içerisinde bulunandır. Diğeri bitkisel yağların bir süreçten geçmesi ile sabit bir yapı alan şekli.

    Böcek İlacı (Pestisid): Zararlı canlı veya bitkileri öldürmeye yarayan kimyasal madde. Böcek ilaçları özellikle tarımda ve insanların yaşadığı çevrelerde kullanılır. Bazıları insanlara, direkt temas ya da gıdalarda kalan kalıntıları nedeniyle veya çevreye yüksek zehir oranları nedeniyle, zararlıdır ve DDT gibi birçok ülkede yasaklanmışlardır. Böcek zehirleri mantar yok ediciler, zararlı bitki yok ediciler ve fare yok edicileri de kapsarlar.

    Yorgunluk: Çalışma ya da değişik sebeplerle bireyin ruh ve beden etkinlikleri açısından verimlilik düzeyinin azalması.

    K Vitamini: Faydaları : Kanın pıhtılaşması için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarYeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü