Eğitim Sitesi

Baza Nedir? Baza Hakkında Kısaca Bilgi

Baza Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Baza:

1. Mobilyanın alt kısmında, boydan boya uzanan en enli kısım.
2. Üstü yatak altı açılır mekanizması sayesinde dolap olarak kullanılan üniteye verilen ad.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Klips: Metalden yaylı tespit aygıtı.

    Temperli Cam: Camı yumuşama sıcaklığına yakın bir sıcaklığa (700°C) değin ısıtıp sonra birdenbire soğutarak elde edilen güvenlik cam, duracam, sekurit cam. Kullanım gereklerine göre renkli, renksiz, yansıtıcı, desenli, sable camlar gibi her tür cam temperlenebilir. Temperleme işlemiyle camın direnci yaklaşık beş kat artar. Üretiminden sonra kesilmesi, delinmesi, yüzey ve kenar işlemleri yapılması olanaksız olduğundan söz konusu işlemler temperleme işleminden önce yapılır. Kırıldığı zaman kesici olmayan boncuklara ayrılır.

    Üstübeç: Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

    Aplik: Duvar şamdanı, duvar lambası. Duvara monte edilen aydınlatma elemanlarıdır. Tekli, çiftli, aşağı doğru veya yukarı doğru ışık yayan çeşitleri mevcuttur. Dolap aplikleri, duvar aplikleri ve resim aplikleri olarak sınıflandırılırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü