Eğitim Sitesi

Batarya Nedir? Batarya Hakkında Kısaca Bilgi

Batarya Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Batarya:

Kablosuz telefonların güç kaynağı. Kablosuz telefonlar ve iletişim cihazlarında, nikel kadmiyum, nikel metal hidrid ve lityum iyon gibi, yeniden şarj edilebilir bataryalar kullanılır. (Battery)

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Batarya:

Sıhhi tesisat sistemlerinden sıcak ve soğuk suyu istenilen oranlarda karıştırarak akıtabilen armatür. Gerektiğinde sadece soğuk veya sıcak su akıtılabilir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Batarya:

En küçük topçu birliği.

 

Fizik Terimi Olarak Batarya:

Birçok aygıtın bir araya getirilerek belirli biçimde eklenmesiyle oluşan araç. Pil.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Batarya:

Birkaç aygıtın bir araya getirilerek belirli bir biçimde eklenmesinden oluşan takım. Elektrik bataryası.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Call Divert: Çağrı yönlendirme. Gelen çağrıların daha önceden belirlenmiş numaralara veya telesekretere yönlendirilmesi özelliğidir.

    ESN: Bir Electronic Serial Number (Elektronik Seri Numarası) bir cep telefonunu aktive etmek için kullanılan, yalnız tek telefonda geçerli olan 32-bit kimlik numarasıdır.

    Roaming: Dolaşım. Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

    AMR (Adaptive Multi Rate): Uyarlanabilir Birden Çok Hız. Konuşma frekanslarını etkin bir şekilde paketlemeye odaklanan bir ses kodlama dosya biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü