Eğitim Sitesi

Basra Nedir? Basra Hakkında Kısaca Bilgi

Basra Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Basra:

Bitkiler üzerinde yaşayan ve bitki özsuyu ile beslenen, delici-emici ağız yapısına sahip bazı böceklerin bitkiler üzerine bıraktıkları, mineral içeriği yüksek ve şekerli sindirim artığı. (Balsıra, Basura, Bal çiyi)

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Balmumu güvesi (Petek güvesi): Kolonilerdeki arıların saramadığı peteklerle karanlık, sıcak ve havalandırması yetersiz yerlerde depolanmış peteklere yumurta bırakarak gelişen ve petekleri tahrip eden, yumurta, kurtçuk, iplik eğirme (spinning), pupa ve kelebek aşamaları olan arı zararlısı.

    Balm: İşçi arıların sindirilemeyen çiçektozu (polen) kabuklarını kullanarak yaptıkları petek gözlerini dezenfekte etmek, gözlere gerekli sertliği ve parlaklığı kazandırmak, pürüzlerini gidermek ve cilalamak için kullandıkları madde.

    Sperm kesesi (Spermateka): Ana arıda vajinanın üst kısmında bulunan ve kısa bir kanalla vajinaya açılan, yaklaşık 1 mm. Çapında ve ana arının çiftleştiği erkek arılardan aldığı ya da yapay tohumlama ile döl yoluna verilen sperm hücrelerini depoladığı küresel oluşum.

    Kuluçkalık: Kolonilerin çoğunlukla kuluçka üretimi ve kışlamak üzere kullandıkları alt kovan gövdesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü