Eğitim Sitesi

Başlangıç Teminatı Nedir? Başlangıç Teminatı Hakkında Kısaca Bilgi

Başlangıç Teminatı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Başlangıç Teminatı:

Vadeli işlem sözleşmesinde uzun veya kısa pozisyonalan yatırımcının pozisyon açarken yatırması gereken teminattır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Batmasına İzin Verilemeyecek Kadar Büyük Finansal Kuruluşlar (Too-Big-to-Fail): Büyük ve karmaşık olmaları ve finansal sistemde yer alan diğer kuruluşlarla olan bağlantıları ve önemli faaliyetlerinin başka finansal kuruluşlarca kısa sürede sağlanmasının zorluğu nedeniyle, faaliyetlerini sürdürememe durumlarının ortaya çıkması halinde sistemik risk yaratma potansiyeli taşıyan ve ekonomiye büyük maliyetler yükleyebilecek olan finansal kuruluşlardır.

    Açık Piyasa İşlemi: Merkez Bankası'nın para değerinde kararlılık sağlamak amacı ile giriştiği piyasa işlemleridir. Piyasaya hazine bonosu ya da tahvil satarak para hacmini daraltabilir veya alım yaparak genişletebilir. Adat Faiz hesaplamalarında kullanılan bir terimdir. Faize esas olan anapara ile paranın kullanıldığı gün sayısının çarpımından oluşan rakamdır. Akit Sözleşme anlamına gelir. En az iki kişi arasında belli bir işin yapılması veya yapılmaması konusunda yapılan anlaşmadır.

    Müteselsil: Birbirini izleyen, zincirleme anlamında kullanılır.

    Dekont: Bankacılıkta yapılan işlemlerin (örneğin bir hesaba yatırılan ve çekilen tutarların) muhasebe kayıtlarını gösteren ve müşterilere verilen bir belge.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü