Eğitim Sitesi

Başkalaşım Nedir? Başkalaşım Hakkında Kısaca Bilgi

Başkalaşım Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Başkalaşım:

1. Metamorfoz. Canlının yumurtadan çıktıktan sonra, tam bir ergin görünümüne erişinceye kadar geçirdiği evrelerin bütünü. Örneğin, bir larvanın ergine geçişi.

2. Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak, atalarına benzer hale gelmelerine verilen isimdir. Kimi hayvan yavrularının,erişkin olana dek geçirdikleri değişimlerin tümüne verilen ad.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Başkalaşım:

Bazı böcek ve kurbağa gibi canlıların, yumurtadan çıktıktan sonraki gelişme evrelerinde yapısal değişikliğe uğrayarak atalarına benzer hale gelmeleri.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Başkalaşım:

Böcekler larva evresinden ergin evresine geçebilmek için birtakım değişikliklere uğrarlar, bu duruma başkalaşım denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Serebral: Beyin organıyla ilgili yapı.Beyine bağlı.

    Hif: 1. Bir mantar miselyumunda (ağsı yapı) bulunan çok sayıdaki ipliklerden her biri. 2. Maya mantarı hariç bazı mantar türlerinde bulunan, pamuksu yapıya sahip uzantılardır. 3. Sporların çimlenmesiyle oluşan ve birden fazla çekirdek taşıyan, silindir şeklindeki tüpsü iplikçikler.

    Artropod: Böcek ya da krustase gibi eklembacaklı bir omurgasız hayvan.

    Lentisel: 1. Kovucuk. Mantar özüne dönüşmüş gövde kısımlarında havanın girip çıkmasını sağlayan aralıklar. 2. Epidermisi parçalayarak gövdede gözenekli şişlikleri oluşturan ve gaz alış-verişini kolaylaştıran hücre kümesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü