Eğitim Sitesi

Balm Nedir? Balm Hakkında Kısaca Bilgi

Balm Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Balm:

İşçi arıların sindirilemeyen çiçektozu (polen) kabuklarını kullanarak yaptıkları petek gözlerini dezenfekte etmek, gözlere gerekli sertliği ve parlaklığı kazandırmak, pürüzlerini gidermek ve cilalamak için kullandıkları madde.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Diploid erkek arı: Diploid 2n=32 kromozoma, döllü yumurtadan ve homozigot gen kombinasyonuna sahip olan erkek arılar. Ana arının kendine akraba genleri taşıyan erkek arılar ile çiftleşmesi sonucunda oluşurlar.

    Langstroth kovan: TSE 3409 standardına göre iç ölçüleri 385mm.*455mm. kuluçkalık iç yüksekliği 280mm. ballık yüksekliği 260mm. gövde et kalınlığı 25mm. olan, 10 çerçeveli, genellikle ılıman yerlerde kullanılan, gezgin arıcılığa uygun olan kovan.

    Tecritli kovan: Sıcağa ve soğuğa karşı ısı yalıtımı yapılmış kovan.

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü