Eğitim Sitesi

Ballad Nedir? Ballad Hakkında Kısaca Bilgi

Ballad Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Ballad:

12. Yüzyılda Güney İtalya halkının söylediği kısa dans şarkısı.Daha sonra, ballad, dans ile bağlılığını kaybetmiş, romantik yüzyılda Chopin, Liszt, Brahms gibi besteciler piyano için balladlar yazmışlardır. Bugün bu terim özellikle halk müziğinde, aşk şarkıları için kullanılır.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Stretto: 1- Fuga yazısında, ana konu ile karşılığın üst üste geldiği ve seslerin birbirini daha yakından izlediği bölüm. 2- Parçanın sonunda tempo hızlanması (genellikle İtalyan operasında).

    Kast Ajansı: Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

    Ethos (Yun.): Eski Yunan'da ses olayıyla insan ruhu arasındaki ilişkiyi inceleyen kuram.

    Tam Ses-Yarım Ses: İki bitişik notanın veya derecenin gösterdiği aralığa(açıklığa) Tam Ses denir. Bu notaların gösterdiği küçük aralıklara(açıklığa) da Yarım Ses denir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü