Eğitim Sitesi

Bakıcı koloni Nedir? Bakıcı koloni Hakkında Kısaca Bilgi

Bakıcı koloni Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Bakıcı koloni:

Ana arı yetiştirmek için transfer edilen larvaların verildiği, özel olarak düzenlenmiş, çoğunlukla genç arılardan oluşan ve bakmaları gereken yavrusu olmayan, zengin besin deposuna sahip güçlü koloni.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Balın fermantasyonu: Balın bünyesindeki şekere dayanıklı mayaların früktoz ve glikoz şekerlerini parçalayarak balın yapısını bozup ekşimesine yol açması.

    Yumurta: Normal koşullarda ana arılar tarafından döllü ya da dölsüz ve işçi arılar (yalancı ana) tarafından sadece dölsüz olarak petek gözlerine bırakılan ana arı, işçi arı ve erkek arı adayları.

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    Çiçek tozu (Polen) çekmecesi: Kovan tabanının alt kısmında bulunan, çiçektozu (polen) kapanından geçen arıların düşürdüğü çiçektozlarının toplandığı çekmece.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü