Eğitim Sitesi

Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Nedir? Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Hakkında Kısaca Bilgi

Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Bağlama Seti (Tombolo, Saplı Ada):

Kıyılarda, dalgaların ve akıntıların beraberce veya tek tek faaliyetleri sonucunda meydana getirdikleri biriktirme şeklidir. Bunlar ya iki burnu birbirine veya bir adayı karaya bağlar.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Habitat: En geniş anlamıyla habitat, bitki ve hayvan topluluklarının doğal yaşam ortamı olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımın kapsamındaki yaşam ortamının, yaşanabilirlik, özelliği, büyük bir önem taşımaktadır. Yaşanabilir ortamın bozulması ya popülâsyonun yer değiştirmesine ya da ortadan kalkmalarına yol açmaktadır. Günümüzde kentlerin genişlemesi, tarım alanlarının açılması ve sanayileşme sonucunda, habitatların bozulmasının, iklim türlerinin giderek azalmasına ve kimilerinin de yok olmasına neden olduğu görülmektedir.

    Niş: Canlı ve cansız ögelerden oluşan en küçük çevre birimi. Habitatın içinde kendine özgü fiziksel şartları olan küçük birim.

    Hinterland: Bir limanın çevresiyle olan ulaşım bağlantısı.

    Bazalt: Koyu gri ve siyah renklerde olan dış püskürük bir taştır. Mineralleri ince taneli olduğu için ancak mikroskopla görülebilir. Bazalt demir içerir. Bu nedenle ağır bir taştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü