Eğitim Sitesi

Bachelor of Science(BS, BSc) Nedir? Bachelor of Science(BS, BSc) Hakkında Kısaca Bilgi

Bachelor of Science(BS, BSc) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Bachelor of Science(BS, BSc):

Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Lisans: Genellikle dört yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Bu öğrenim sonunda elde edilen ve diploma ile belgelendirilen akademik derece. Lisans düzeyinde örgün, açık ve dışarıdan eğitim verilmektedir. Fakülteler içerisinde bulunurlar, EA, SAYISAL ve SÖZEL puan türleriyle öğrenci alırlar.

    AOBP(Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin hesaplanan OBP'sinin aynı okuldan o yıl mezun olmuş öğrencilerin üniversite sınavlarında elde etmiş oldukları sonuçların ortalamasına göre ağırlıklandırılmış şeklidir. Okulun üniversite sınavlarındaki başarı ortalaması yükseldikçe öğrencinin AOBP'side doğru orantılı olarak yükselecektir. 2- Tercih yaparken, kendi alanınızda ya da alan dışında yaptığınız tercihe, mezun olduğunuz okul türüne (normal öğretim, mesleki ve teknik, Anadolu öğretmen vs.) bağlı olarak OBP puanınızın ÖSYM klavuzunda belirtilen katsayılarla çarpılmasıyla hesaplanır ve sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek, yerleştirme puanınız hesaplanmış olur. Yerleştirme işleminiz bu puanınıza göre gerçekleştirilir.

    Önlisans: 1. Lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan ve genellikle 2 yıllık bir öğretim süresini kapsayan, ara iş gücünü yetiştirmeyi amaçlayan ve ortaöğretimin devamı niteliğindeki yüksek öğretim kurumlarıdır. Çoğu Meslek Yüksek Okulları (MYO) olarak isimlendirilirler ve sınavsız geçiş hakkının bulunduğu okullardır. 2. İki yıl (dört yarı yıl) süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. 3. İki yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi.

    Özel Öğrenci: Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini arttırmak isteyenler, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının olumlu görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü