Eğitim Sitesi

BACKLINKING Nedir? BACKLINKING Hakkında Kısaca Bilgi

BACKLINKING Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak BACKLINKING:

Backlinking, Lycos tarama servisi tarafından düşünülmüş zekice bir özelliktir. Hiçbir Web servisi sizi başka servislere bağlayıp sonra unutumak istemez. Bu yüzden Lycos, sizi başka bir servise bağladıktan sonra geri dönebilmenizi sağlayan bir sistem geliştirmiştir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Aspect Ratio: Bilgisayarlı grafik işlemlerinde, bir çerçevenin veya bir görüntünün yatay ölçülerinin, dikey ölçülerine göre oranı. Bu oranın korunması veya kontrol edilmesi, bir görüntünün sağlanması veya baskıya geçirlmesi için önemlidir.

    Clock: Saat sinyali.

    Botnet: Eğer bilgisayarınıza bir bot bulaştıysa, bu çoğu zaman dünya çapında büyük ölçekli bir bot ağının parçası olduğunuz anlamına gelmektedir. Bu tür bot ağları botnetler olarak adlandırılmaktadır. Bir botneti tek bir kişi merkezi olarak yönetebilmektedir. Botnet sahipleri botnetleri suç işlemek için kendileri kullanılabilmekte veya suç işlenmesi için kiraya verebilmektedir.

    Browser(Tarayıcı): İnternette gezinmemizi, sayfaları görüp okumamızı sağlayan (Microsoft Explorer, Firefox, Chrome, Opera gibi) tarayıcı programların ortak adı.Bir ağ üzerinde, bilgiyi aramak, bulmak, görmek ve işlemek için grafik etkileşimli arabirime sahip uygulama yazılımı. Türkçesi: Tarayıcı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü