Eğitim Sitesi

Aziz Nedir? Aziz Hakkında Kısaca Bilgi

Aziz Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Aziz:

Ermiş.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Aziz:

1- Ermiş, eren.

2- Sevgide üstün tutulan, muazzez.

3- Mutlak manada üstün olan.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Aziz:

Sevgide üstün tutulan, muazzez, ermiş, eren.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Aziz:

Saygın; Sevgili.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sponsor: Bir işin bir faaliyetin maddi ve manevi yönünü üstlenen kimse veya kurum.

    Türk Silahlı Kuvvetleri: Ülkemizi, dış tehditlere karşı korumak Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevidir. Genelkurmay Başkanlığına bağlı Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığından oluşan askeri gücümüze Türk Silahlı Kuvvetleri denir. Türk silahlı Kuvvetlerinin birinci görevi Türk vatanını ve Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamaktır.

    Uygarlık: Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet. Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.

    Kıbrıs'ın Fethi (1571): Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır. Sonuçları : 1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır. 2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü