Eğitim Sitesi

Az geliştirme Nedir? Az geliştirme Hakkında Kısaca Bilgi

Az geliştirme Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Az geliştirme:

Geliştirme işlemi sırasında sıcaklığın yetersiz olmasından ya da sürenin kısa tutulmasından kaynaklanan durum. Bu durumda görüntü yoğunluğu ve kontrastı azalır. (under-development)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Enstantane: 1- Fotoğraf makinesinin içindeki obtüratör perdesinin (bazı makinelerde metal yaprakların) açık kaldığı sürenin saniyenin kesirleri olarak ifade edilmesidir. Gelişmiş refleks makinelerin büyük bölümü 30 saniye ile 1/8000 saniye arasında "enstantane=Anlık" değerleri sunmaktadır. 2- Filmin pozlandırılma süresidir ve ölçüsü saniyedir. Yüksek örtücü hızları, makinenin sarsıntısı veya fotoğraf objesinin hareketi nedeniyle oluşabilecek görüntü bozulmalarını ortadan kaldırarak temiz bir sonuç alınmasını sağlar. 3- Deklanşör hızıyla aynı anlamdadır. Ayarlandığı süre boyunca görüntü sensörünün önündeki perdenin (obtüratör) açılıp kapanmasını sağlar.

    CF Type II: Şimdilerde iki tür olan CompactFlash kartlardan ikinci tipi yani 9 mm liğini ifade eder. Zira kayıt alanı birinci tipe göre daha fazladır, ayrıca IBM microdrive hafıza kartları da bu kategoride yer almaktadır.

    A tipi film: 3400 K renk sıcaklığı olan, yapay ışığa ayarlanmış renkli film.

    JPEG2000: 2001 yılından itibaren kullanılmaya başlanan yeni versiyon bir JPEG resim dosya formatıdır. Daha fazla sıkıştırma yapabilmesine rağmen daha az veri kaybına sebep olması ile ilerideki zamanlarda bir çok kamera ve resim işleme programında kullanılması muhtemel bir resim dosya formatıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü