Eğitim Sitesi

Ayni Haklar Nedir? Ayni Haklar Hakkında Kısaca Bilgi

Ayni Haklar Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Ayni Haklar:

Eşya üzerinde doğrudan doğruya mutlak egemenlik yetkisi veren ve herkese karşı ileri sürülebilen haklar.

 

Hukuk Terimi Olarak Ayni haklar:

Eşya üzerinde doğrudan doğruya mutlak egemenlik yetkisi veren ve herkese karşı ileri sürülebilen haklar.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Ayni Haklar:

Kişilerin eşya üzerinde doğrudan doğruya hâkimiyetini sağlayan ve bu nedenle herkese karşı ileri sürülebilen haklardır. Örnek: Mülkiyet hakkı.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Resmi Belge: Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgeler.

    Yolluk (Harcırah): Devlet memurlarının yurtiçinde ya da yurtdışında bir göreve atanmaları, yer değiştirmeleri, geçici bir göreve gönderilmeleri durumunda, yeni ya da geçici görev yerlerine gidebilmeleri ve geçici görevi yürütebilmeleri için ödenen para.

    Bütçe Emaneti: Mali yıl içerisinde veya sonunda verile emrine bağlandığı halde herhangi bir nedenle kısmen veya tamamen ilgililerine ödenmeyip, bütçeye gider kaydedilerek emanete alınan borç tutarı.

    Çap: Zilyetliğinde arsa veya arazi bulunan vatandaşlarımızın, belediyeye veya özel sektöre müracaat ederek, arsa veya arazisinin sınır noktalarını harita mühendislerine göstermek suretiyle, harita mühendislerince ölçülerek çizimi yapılan ve belediye harita müdürlüğünce onanan, üzerinde arsa ya da arazinin ölçülerinin, sınır nokta koordinatlarının, zilyedin adresinin ve diğer bilgilerin bulunduğu bir belgedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü