Eğitim Sitesi

Ayırma (İsolation) Nedir? Ayırma (İsolation) Hakkında Kısaca Bilgi

Ayırma (İsolation) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Ayırma (İsolation):

Tesisatın tamamından veya belirli bir bölümünden güvenlik amacı ile, tesisatın tamamı veya bir bölümünü bütün elektrik enerjisi kaynaklarından ayrılarak beslemenin kesilmesi öngörülen çalışmadır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Al: Enerji üreticisinin "al ya da öde" yakıt sözleşmesindeki, MAMS ile üzerinde anlaşmaya varılmış olan günlük minimum enerji alım miktarı.

    Enerji Kaynakları: Doğrudan, değiştirme ya da dönüştürme yoluyla yararlı enerji üreten tüm kaynaklardır. Çok defa, "enerji kaynakları", "enerji biçimleri", enerji etkenleri ve " enerji" terimleri birbirinin yerine kullanılabilmektedir.

    Abone İştirak (Katılım) Bedelleri: a- Pazar Katılım Bedeli, (Müşteriye devredilen abone karşılığı giderdir). b- Tesis Katılım Bedeli olarak adıgeçen abonelerden alınması gereken kW başına miktardır.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü