Eğitim Sitesi

Ay-Gün Devinmesi Nedir? Ay-Gün Devinmesi Hakkında Kısaca Bilgi

Ay-Gün Devinmesi Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Ay-Gün Devinmesi:

Ay ve Güneş'in çekim etkisiyle Yer'in dönme ekseninin (dönen topacın baş sallamasını andıran) bir koni devinmesi yapması.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Işınım Tayfı: Işık bir prizma yada kırınım ağı yardımı ile yayıldığında oluşan renkli bant. Bir cismin farklı dalga boylarında yaydığı ışınım enerjisi.

    Plüton: Plüton 2006 yılının sonuna kadar Güneş sisteminin 9. gezegeni olarak kabul ediliyordu. Ancak fiziksel yapısının ve yörünge düzleminin farklı olması nedeniyle uluslararası Astronomi Birliği tarafından 24 Ağustos 2006'da " Cüce gezegen " sınıfına konulmuştur.

    Küçük Gezegen: Güneş'in çevresinde dolanan küçük, kayasal gökcisimleri. Asteroid

    Venüs Gezegeni: - Güneş'e ikinci Dünya'ya en yakın gezegendir. - Kütlesi ve boyutları bakımından Dünya'ya çok benzer bu nedenle Dünya'nın kız kardeşi denir - Güneş sisteminin en sıcak gezegenidir. - Güneş ışığını çok iyi yansıtır. - Atmosferde çok yoğun karbondioksit vardır. - Güneş ve Ay'dan sonra gökyüzünün en parlak gök cismidir. Halk arasında akşam yıldızı, sabah yıldızı yada çoban yıldızı olarak adlandırılır. - Diğer gezegenlerin aksine kendi ekseni etrafında saat yönünde döner.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü