Eğitim Sitesi

Avangard Nedir? Avangard Hakkında Kısaca Bilgi

Avangard Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Avangard:

Fransızca askeri bir terim olan öncü birlik sözcüğünden gelir. Gerek Fransızca'da gerek diğer dillerde kültür, sanat ve politika ile bağlantılı olarak, yenilikçi veya deneysel işler veya kişiler anlamına gelir.
Avangart sanat, kültür, gerçeklik tanımları içindeki kabul edilmiş normları sarsıp sınırlarını değiştirmeyi amaç edinir. Bu normlar sosyal reformdan estetik deneyimlerin değişimine kadar çeşitlilik gösterebilir. (Fransızca: avant-garde, avangard)

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Sentetik Kübizm: Obje ve subjelerin temel geometrik biçimlere indirgeyen kübizmin ilk dönemi "Analitik kübizm" olarak isimlendirilir. 1915 sonrasında ise "Sentetik kübizm" ismi verilen ikinci bir kolu ortaya çıkmıştır. Kübistler bir nesneyi farklı ve çok yönlü bakış noktalarından resmetmişlerdir. Kübist resimde biçim sorunu ön plana gelmiş, renk arka plana itilmiştir. Yan yana aynı yüzey üzerinde farklı malzemelerin kullanılması olayı sentetik resmin yolunu açmıştır.

    Grafito: Kazıma yöntemiyle çanak çömlek süsleme.

    Sefer: Genellikle ülke dışına yapılan askeri harekât, savaşa gitme, savaş.

    Mazgal: Kale ya da sur duvarlarında yer alan, dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı ok vb. atmak için yapılmış, içe doğru gittikçe daralan küçük delik, pencere.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü