Eğitim Sitesi

Availability Nedir? Availability Hakkında Kısaca Bilgi

Availability Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Availability:

Günlük, aylık olarak otelin satışa hazır odalarının yüzde ile ifadesi.

 

Uydu Terimi Olarak Availability:

Kullanılabilirlik; uydu haberleşme ekipmanlarının yıllık olarak ne kadar kullanılabilir olduğunu tanımlar. Örneğin; uydu haberleşme ekipmanlarının yıllık %99.95 kullanım sağlaması gerekir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Alkollü İçki Satışı Ruhsatı: Otel, restoran, eğlence yeri gibi bir tesise, müşterilerine alkollü içki satma konusunda izin veren ilgili yerel yönetim tarafından düzenlenmiş belge.

    Örgün Turizm Eğitimi: Okul veya okul niteliği taşıyan eğitim kurumlarında yapılan turizm eğitimi.

    Check In Time: Giriş saati. Otelde yer ayırtarak da gelmiş olsa dahi konuğun gerekli kayıt işlemlerini tamamlayarak otelci konuğa odasını bu saatten önce vermekle yükümlü değildir. Ancak ilan edilmiş Check In saatinde odanın hazırlanmış olması şarttır.

    Oda Sayım Cetveli: Ön büro tarafından günlük olarak düzenlenen ve -işletmenin hangi odalarının boş veya dolu olduğunu, -her bir odada kaç kişinin konakladığını, -odaların hangi fiyattan satıldığını, -müşteri sayısının grup, münferit veya misafir şeklinde sınıflanması, eğer gerekli ise yerli, yabancı konaklama sayısını, -rezervasyon yapıldığı halde müşterice doldurulmayan odalara ilişkin olarak doğan "no-show" gelirleri gösteren belge ya da rapor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü