Eğitim Sitesi

Aspartam Nedir? Aspartam Hakkında Kısaca Bilgi

Aspartam Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Aspartam:

2 farklı çeşit amino asit olan(aspartat ve fenilalanin) ve ayrı halleriyle doğal olarak da pek çok besinde bulunan içeriklerin bir araya gelmesiyle oluşan şekerden 200 kat daha tatlı bir tatlandırıcıdır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Organik Yiyecek: Kimyasal böcek ilaçları, hormonlar, antibiyotikler veya yapay yoldan elde edilmiş kimyasallar katkı maddeleri kullanmadan yetiştirilen ya da üretilen her tür gıda ürünü. Genetik mühendislik ya da radyasyon içermeyen organik bitkisel ürünler.

    Laktoz Direnci: Gerekli enzimin yokluğundan ötürü laktozu sindirememe durumudur. Hastalarında hastalık, kramp ve ishal yapar.

    Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır. Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır. Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

    Antioksidan Katkılar: Oksitlenme nedeniyle oluşan bozulmayı, bayatlamayı veya renk bozulmasını geciktirerek yiyecekleri koruyan katkı maddeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü