Eğitim Sitesi

Asmolen Nedir? Asmolen Hakkında Kısaca Bilgi

Asmolen Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Asmolen:

Pişmiş toprak, cüruf ve çimento karışımından yapılmış, ses geçirmez, delikli briket türü.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Abanoz: Abanozgiller familyasından olan bir ağaç türü. Ağır, sert ve siyah renkli kerestesi çok iyi cila tutar ve mobilya yapımında kullanılır.

    Kordon: 1. Mobilyacılıkta oyuntulu kenar işlemesi. 2. İnce elektrik kablosu. 3. Pano veya fon perde denilen kalın kumaştan süsleme perdeleri kenarlara toplamaya yarayan kalın örgü ipten yapılmış perde aksesuarları.

    Basamak: Merdivenlerde yukarı ve aşağı yönde ulaşım sağlayabilmek için ayağın bastığı, yere paralel yüzey. İki rıht arasındaki ayak basılan yatay yüzey.

    Şömine: Odalarda genellikle duvar kenarlarında, tuğla veya taştan yapılmış olan ocaklardır. Kimi zaman bir ihtiyaç, kimi zaman bir süs olarak kullanılmış, geçmişten günümüze kadar insanların ateşin karşısında duyduğu sıcaklığı odamıza taşıyan bir araç, bir kültür olmuştur. Yapıldığı malzemeye göre; taş şömine, tuğla şömine ve hazır blok şömine, Yapım şekline göre; modern şömine, klasik şömine ve rustik şömine, ateşlik kısmının yapımına göre ise; açık hazne şömine ve kapalı hazne şömine isimlerini alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü