Eğitim Sitesi

Asansör Montörü Nedir? Asansör Montörü Hakkında Kısaca Bilgi

Asansör Montörü Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Asansör Montörü:

Her tür asansörün montajına ve işletmeye alınmasına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

 

İnşaat Terimi Olarak Asansör Montörü:

Her tür asansörün montajına ve işletmeye alınmasına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Düz (Adi) Musluk: Düz musluk, su tesisatındaki basınçlı suyun istenilen miktarda ve doğrudan su kullanma yerlerine akıtılması amacıyla kullanılır. Su akışı musluk içinden S yaparak geçer ve tesisat sisteminin uç noktasına bağlanır. Kendisinden sonra her hangi bir armatür kullanılmaz. Farklı bir özelliği olmadığı için adi musluk olarak da adlandırılır.

    Rejans Tarzı: Fransa'da XIV. ve XV. Louis üslupları arasında bir geçit üslubu. (1715-1723)

    Yün Halı: Yün halı tamamen sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlar, kullandıkça renkleri parlayan ve güzelleşen, koku yapmayan, canlı tabii bir elyaftan üretilen bir halıdır. Yün elyafı, aşınmaya karşı son derece dayanıklıdır. Yün halının, ateş karşısında tutuşma hızı diğer halılara (akrilik, polipropilen ve diğerleri) nazaran daha düşüktür, alev almaz. Fazla nemi alır, gerektiğinde geri verir. Yün halı, serili oldukları kapalı yerlerde havanın kurumasını bir oranda önleyerek regülatör görevi yapar. Yün halı, diğerlerine nazaran daha az toz tutar. Ezilmez (ağır cisimlerin yerleri değişince elyaf kendini toplar.) Sentetik halılarda oluşan statik elektriklenmeyi yapmaz, Koku yapmaz, koku barındırmaz.

    Lavabo: 1. Musluklu el ve yüz yıkama teknesi. 2. Bu teknelerin bulunduğu, genellikle tuvaletlerin ön bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü