Eğitim Sitesi

Arter Nedir? Arter Hakkında Kısaca Bilgi

Arter Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Arter:

Trafiği yoğun olan ana yol.

 

Biyoloji Terimi Olarak Arter:

Kanı yürekten vücudun çeşitli bölgelerine götüren kalın esnek duvarlı damar.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Arter:

Atardamar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Izgara Kontrplak Kapılar: Piyasada; pres kapı ya da panel kapı olarak bilinen kapılardır. Daire giriş kapısı ve iç kapılarda sıkça uygulanır. Kapı kanatları ahşap telaro içerisine ahşap, kağıt veya poliüretan köpükle takviye edilip yüzeyine kontrplak, mdf, sunta veya hazır olarak piyasada bulunan kapı panellerinin iki yüze birden presler de tutkallanarak sıkılması ile elde edilirler. Genelde tüm yüzey kapalı olmasına karşın, bu kapılara yüzeyden istenilen yer boşaltılarak, boşaltılan bölüme cam ve ahşap tabla uygulaması yapılabilir.

    Kartonpiyer: Yapıları kabartmalarla bezemek için, çoğu zaman duvar ve tavan arakesitleri ile tavan göbeklerinde kullanılan sertleştirilmiş mukavva veya kıtıklı alçı.

    İşlev: Kullanış veya işleyiş bakımından maksada uygunluk.

    Taş Yünü: Bazalt, diyabaz, dolomit gibi kayaların ergitilerek püskürtüldükten ve bakalit ile karıştırılıp daha sonra özel işlemlerden geçirilmesi sonucu elde edilen mineral yün çeşididir. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı, akustik düzenleme ve yangın yalıtımı maksadıyla kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü