Eğitim Sitesi

Artemis Nedir? Artemis Hakkında Kısaca Bilgi

Artemis Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Artemis:

Eski Yunan'da toprağı ve bereketi simgeleyen avcı ana tanrıçadır. Sembolü ok ile altın yay, geyik ve hilaldir. Eski Roma'daki karşılığı Diana'dır.

 

Sanat Terimi Olarak Artemis:

Roma'daki adı Diana, Zeus ile Leto'nun kızı. (Phoebe olarak da bilinir.) Apollon'un ikiz kız kardeşi, vahşi doğa tanrıçası.

 

Mitoloji Terimi Olarak Artemis:

Zeus ile Leto’nun kızı. Apollon’un kız kardeşi. Kardeşinden bir kaç dakika önce doğup Apollon’un doğumu sırasında annesine yardım etmiş.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Cebeli: Kendilerine tımar ve zeamet verilen dirlik sahiplerinin dirlik gelirleri oranında beslemek zorunda oldukları tam donanımlı atlı askerlerdir. Türk kökenlilerden seçilen bu askerler barışta iç güvenlikten sorumlu olup, savaşta dirlik sahibinin komutasında Osmanlı ordusunun eyalet askerlerine katılırlardı.

    Vakayiname: Olayların günü gününe yazılı olduğu yapıt.

    Türbe: Genellikle ünlü bir kimse için yapılmış olan ve içinde o kimsenin mezarı bulunan yapı. Anıtmezar. Selçuklu Türkleri'nin türbeleri daha çok çadırı andırır. Osmanlılar'da ise kubbelidir.

    Haseki: Osmanlı Devleti'nde bir görevde eskimiş olanlara verilen addır.Bostancı Ocağı'ndaki küçük rütbeli subaşılara, sarayda padişahın gözüne ve gönlüne girmiş olan karavaşlara (köle kadın) da bu ad verilirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü