Eğitim Sitesi

Araba Anteni Nedir? Araba Anteni Hakkında Kısaca Bilgi

Araba Anteni Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Araba Anteni:

Araba veya motorlu taşıtlarda kullanılan radyoların yayın frekansını algılayabilmesi için aracın dışında konumlandırılan alüminyum veya metal bir parçadır. Çeşitli tipleri ve araç üzerinde konumlandırılan çeşitli yerlere sahiptir. Örneğin araç tavanı, ön çamurluk, arka çamurluk veya araç camlarına gizlenmiş rezistans anten şeklinde bulunur.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Burulma dengeleyicisi: Titreşim damperinin aynısıdır.

    ABS Fren Sistemi: ABS, kullanıldığı taşıtın kararlılığını, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. Dört-tekerlek ABS, tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere acil frenleme durumlarında kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır. İlk kez 1936 yılında Almanya’da geliştirilen ve patenti alınan ABS, Almanca “antiblockiersystem.” teriminden kısaltılmıştır ve İngilizcesi de benzer anlamdaki Anti-lock Brake System dir. ABS, her tekerleğin yakınında dönme hızını algılayarak tekerleklerin çekiş kaybettiği ve kilitlenmek üzere olduğunu algılayan sensörlere sahiptir. Elektronik kontrol ünitesi (ECU- Electronic Kontrol Unit) bu sinyalleri değerlendirerek, fren basıncını değiştirmek yoluyla tekerlek kilitlenmesini önleyen hidrolik kontrol ünitesine (HCU- Hydraulic Kontrol Unit) komutlar gönderir.

    Metal kaplama: Hazırlanmış bir madeni yüzey üzerine eritilmiş metal püskürtme işlemidir.

    İçten yanmalı motorlar: Benzinli ya da dizel motorlar gibi, yakıtın güç oluşturmak amacıyla içeride yanması prensibine dayanan motor türüdür. Dıştan yanmalı motorlarda ise, yakıt, motor için gerekli gücü sağlamak amacıyla motor bloğunun dışında bir bölmede yanma gerçekleştirir. Örneğin eski lokomotiflerde kullanılan buharlı motorlarda gücü sağlayacak olan buhar, yakıt veya kömürün ayrı bir kapta yakılması sonucu açığa çıkarılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü