Eğitim Sitesi

Apolar Kovalent Bağ Nedir? Apolar Kovalent Bağ Hakkında Kısaca Bilgi

Apolar Kovalent Bağ Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Apolar Kovalent Bağ:

Aynı iki atom arasında ortak kullanılan elektronlar iki atom tarafından aynı oranda çekildiği için bir kutuplaşma oluşmaz. Bu tür kovalent bağlara apolar kovalent bağ denir.

Pole: kutup
Polar: kutuplu
Apolar: kutupsuz

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Apolar Kovalent Bağ:

Aynı cins ametal atomları arasında oluşan kovalent bağdır.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Kritik kütle: Bir nükleer fizyon reaksiyonun kendiliğinden zincirleme olarak devam edebilmesi için gerekli olan nükleer yakıt kütlesi.

    Aktif Metal: Yükseltgenme eğilimleri H elementinden daha fazla olan elementlere aktif metal denir. Na, K, Ca, Mg, AI, Zn, Fe ... gibi metaller, aktif metaldir. Aktif metaller, sulu çözeltilerde H+ iyonunu kolayca indirgedikleri için, asitlerle tepkime vererek H2 gazı açığa çıkarır.

    Çizgi Spektrumu: 1-Gaz veya gaz halindeki bir maddeden gelen ışıklar bir prizmadan geçirilirse elde edilen görünür renkler arasında boşluklar vardır. Bu tür devamlı olmayan spektrumlara çizgi spektrumu denir. 2-Uyarılmış bir atomun yaydığı, çeşitli dalga boylarını içeren ve sürekli olmayan spektrum.

    Hidrokarbon: Alkenlere içerdikleri pi (П) bağından dolayı doymamış hidrokarbon denir.Sadece karbon ve hidrojenden oluşan bileşik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü