Eğitim Sitesi

Aplik Ayna Nedir? Aplik Ayna Hakkında Kısaca Bilgi

Aplik Ayna Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aplik Ayna:

Bir mekanda bulunan aynayı aydınlatmak üzere, aynanın bulunduğu duvarın üzerine monte edilerek aynayı belirgin bir biçimde aydınlatan aplik çeşididir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi: Alüminyum profil, sentetik conta ve yardımcı malzemelerden yapılan taşıyıcı konstrüksiyon ile tercih edilecek renk ve özellikte cam, dolu panel vb. dolgu malzemeler ile oluşturulan cephe kaplama ürünü. Binaları rüzgar, yağış, sıcaklık, ses gibi dış etkenlerden korumaktadır. Mimari görünüş açısından çok farklı seçenekler sunulmaktadır. Yeni bina projelerinde ve eski binaların yenilenmesi sırasında cephe kaplama malzemesi olarak kullanılır.

    Saç: Demir levha

    Küvet: Yıkanma teknesi olarak da bilinen küvetler, içerisinde oturarak veya uzanarak yıkanılabilen bir temizlik gerecidir. Daha önceleri dökme demir emaye veya sac emaye olarak yapılan küvetler günümüzde polyester döküm, akrilik veya seramikten imal edilir. Küvetler gömme ve oturmalı olarak iki sınıfa ayrılır.

    Arduvaz: Yapraklar halinde dilinebilen, Siyah - gri - mavimsi killi şistten üretilen doğal taş çatı kaplama malzemesidir. Boyutlar ve şekil elde veya fabrikasyon olarak sağlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü