Eğitim Sitesi

Antishank Nedir? Antishank Hakkında Kısaca Bilgi

Antishank Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Antishank:

Topa vuruş sırasında yanlışlıkla hosel ile vurulması ihtimalini ortadan kaldırmak için hazırlanmış club tasarımıdır. Kurallara göre oyunda kullanılmaz.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Lateral Water Hazard: Yan su engeli. Oyun sahası kenarına paralel olarak uzanan su engeli ya da onun bir bölümü olup, sahadaki yerleşimi yüzünden topun su engelinin arkasından kurallara uygun olarak drop edilmesi mümkün olmayan ya da oyun komitesince böyle yorumlanan bir bölgedir. Su engelinin, yan su engeli olarak sayılan bölümü açık olarak belirtilmeli ve sınırları kırmızı takoz ya da çizgilerle işaretlenmelidir.

    Topped Shot - Topping - Top (Almanca Toppen): Topa merkezinin üst tarafından vurmaktır. Bu şekilde vurulmuş bir top havalanmaz yere yakın ya da yerde hızla yuvarlanarak gider.

    Grip: 1. Tutamak shaft’ın vuruş sırasında elin kaymasını önlemek amacı ile uygun malzeme ile donatılmış üst kısmıdır. Kavrama düz biçimde olmalı ve hiçbir kısmı ellere uyum sağlamak amacı ile şekillendirilmiş olmamalıdır. 2. Shaft üzerinde oyuncunun elinin kaymasını önleyen parçadır. Bu terim, aynı zamanda elin club'daki konumunu belirlemek için de kullanılır.

    Chili-Dip: Green civarında club başının topa değmeyecek şekilde kuvvetle yere (çime) vurulması ile meydana gelen hatalı bir vuruş şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü